Dimecres de cendra 2015

18 de febrer: Dimecres de cendra

Comencem hui la quaresma. La quaresma és un temps de crisi. És temps de posar en crisi el nostre concepte de vida, el nostre model, les nostres prioritats. És moment de, com en temps de crisi, tornar a l’essencial.

Els cristians tenim la sort de poder recomençar cada any, de poder replantejar-nos el nostre compromís, la nostra vida. No és cristià l’immobilisme, l’acceptació dogmàtica de que estem en la veritat i no cal canviar. No és cristià deixar-se portar per les circumstàncies. No és cristià creure que sempre tenim la raó. No és cristià pensar que amb anar a missa tot està fet.

La quaresma ve a recordar-nos tot això i a oferir-nos la possibilitat de ser sempre nous, de renovar-nos, d’abandonar “el cor de pedra”, de deixar les antigues costums i l’antic jo i renovar-nos per poder aplegar a la Pasqua amb el cor net i la cara llavada per poder disfrutar de la resurrecció.

La quaresma ens proposa dejuni, oració i almoina. El dejuni interessant és el d’aquelles coses que no són necessàries però que van omplint el nostre temps: el mòbil, el tuenti, la tele….. Fer dejuni de totes eixes coses per poder gastar temps en altres coses és una pràctica molt interessant per a aquesta quaresma. Podem fer almoina del nostre temps amb aquells que ens estimen i amb els que mai gastem temps: familiars, amics… Un ratet d’oració diari, un ratet per retornar a l’essencial, a la comunicació amb Déu és necessari si volem fer de la quaresma una oportunitat i no una rutina.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en De tot un poc. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s